Más tollával?

2022.11.22. 08:31

Karácsony folyamatosan csúsztat a Lánchíd kapcsán

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy a főpolgármester folyamatosan csúsztat a Lánchíd felújítása kapcsán. Facebook-posztjában Karácsony ugyanis elhallgatta, hogy az előző városvezetés által megálmodott rekonstrukció több pénzből, csökkentett műszaki tartalommal és jelentős késéssel kezdődött meg.

Karácsony Gergely főpolgármester az Újvárosháza dísztermében 2022. október 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Karácsony Gergely főpolgármester kifejezetten büszke a Lánchíd felújítására, erről közösségi oldalán is kifejtette a véleményét. Bejelentette, hogy december közepétől szabad az átkelő a buszok, a taxik és a kerékpárosok számára. Kiemelte: „Az eredeti ütemtervnek megfelelően és költségkereten belül halad a Lánchíd felújítása. Ez már önmagában is említésre méltó, mert mifelénk nem így szoktak menni az ilyen hatalmas beruházások. De ez, a Lánchíd felújítása, fővárosi beruházás.”

Arról már elfelejtett említést tenni, hogy valójában másfél éves csúszással és több mint ötmilliárd forinttal drágábban készül a rekonstrukció. Sőt, a Budapesti Közlekedési Központ közbeszerzési bírságot kapott a beruházás miatt

– jegyzi meg a Magyar Nemzet cikke.

Tarlós István korábbi főpolgármester a lapnak adott interjúban kifejtette: megválaszolhatatlan kérdés az, hogy a Lánchíd felújítása miért csúszott másfél évet, arra egyszerűen nem lehet magyarázatot találni. Szerinte a munkálatok úgy elő voltak készítve, hogy azokat csak el kellett volna kezdeni. 

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője úgy fogalmazott: 

„A főpolgármestertől már megszokhattuk a csúsztatásokat, még akkor is, ha azok a tényekkel egyértelműen cáfolhatók. A tények márpedig a következők: egyrészt, a Lánchíd felújítása nemcsak ötmilliárd forinttal drágábban, hanem csökkentett műszaki tartalommal valósul meg. A Váralagutat és a Széchenyi István teret pedig – ellentétben a Tarlós István idején kiírt közbeszerzéssel – nem újítják fel”

– emelte ki Wintermantel.

Szerinte a Karácsony Gergely-féle városvezetés miatt csúszott a kivitelezés, mert elvetették az előző városvezetés által kiírt közbeszerzési eljárást, és egy újat bonyolítottak le. – Ezeknek a tényeknek a tükrében nevetséges a főpolgármester azon állítása, hogy a Lánchíd felújítása a tervezett költségeken belül és az ütemtervnek megfelelően alakul – tette hozzá a frakcióvezető.

„Szuperzöld” lesz a Blaha Lujza tér

A főpolgármester újabb bejegyzésében úgy fogalmazott: a megújult Blaha Lujza tér nem zöld, hanem „szuperzöld” lesz.

Annak dacára, hogy a munkálatok mostanra négyszázmillió forinttal kerülnek többe az eredetileg tervezettnél, mégis jóval szűkebb tartalommal valósul meg a beruházás. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában