Merénylet

2022.11.10. 22:11

Egy rendőr meghalt és két másik megsebesült egy késes támadásban Brüsszelben

Több belga sajtóorgánum arról számolt be, hogy a rendőrökre támadó férfi Allahu akbar! (Allah a leghatalmasabb) kiáltást követően támadt a járőrökre.

A helyszínt biztosítja egy rendőr Brüsszelben 2022. november 10-én, miután egy férfi késsel rendőrökre támadt, és egyet megölt, kettőt megsebesített, mielőtt lőfegyverrel ártalmatlanná tették. A hatóságok feltételezik, hogy terrorhátterű a támadás

Forrás: MTI/AP

Fotó: Sylvain Plazy

Egy rendőr meghalt és egy másik megsebesült egy késes támadásban a brüsszeli északi pályaudvar közelében, a támadót lelőtték - közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán a brüsszeli ügyészség információira hivatkozva csütörtök este. 

A közzétett információk szerint a két rendőrt késsel támadták meg a belga főváros Schaerbeek nevű negyedében. Az egyik rendőr a helyszínen belehalt sérüléseibe. Információk szerint a rendőrt nyakon szúrták. 

A Le Soir című belga napilap úgy tudja, az elkövető előbb két rendőrt támadott meg a vasútállomás melletti utcák egyikében, a rendőrök erősítést kértek. A gyanúsított a helyszínre kiérkező járőrökre is késsel támadt, egyikük azonban lőfegyverrel "ártalmatlanná tette". A médiajelentés szerint a támadót lábon és hason lőtték. 

A kora esti támadásban megsérült mindkét rendőrt és a támadót kórházba szállították. Az egyik megszúrt rendőr már a rohamkocsiban meghalt. 

Több belga sajtóorgánum arról számolt be, hogy a rendőrökre támadó férfi Allahu akbar! (Allah a leghatalmasabb) kiáltást követően támadt a járőrökre - ezt azonban az ügyészség egyelőre nem tudta megerősíteni 

- tették hozzá. 

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap információi szerint a gyanúsítottat korábban beidézték a lakhelye szerinti rendőrségre egy közlekedési kihágás miatt. 

A gyanúsított csütörtök reggel jelent meg a rendőrségen, majd ügyének intézését követően közölte: a nap folyamán támadást fog elkövetni rendőrök ellen.

 Bejelentéséről a rendőrőrsön jelentést írtak, majd elengedték. 

Sarah Durant, a brüsszeli ügyészség szóvivője közölte: nyomozást rendeltek el a támadás körülményeinek kivizsgálására. A szóvivő tájékoztatást csütörtökön a későbbi órákra, vagy péntek reggelre ígért - tette hozzá a napilap.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában