Közbelépés

2022.10.08. 15:52

Vucic: Orbán Viktor akadályozta meg, hogy Szerbiát szárazföldi úton is támadják 1999-ben

Magyarországnak szárazföldi úton kellett volna megtámadnia Szerbiát – ezt követelték az amerikaiak.

Aleksandar Vucic szerb elnök (j) átadja a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést Orbán Viktor kormányfőnek a belgrádi elnöki hivatalban 2022. szeptember 16-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Aleksandar Vucic szerb államfő szombati belgrádi sajtótájékoztatóján elmondta, 1999-ben, amikor a NATO bombázta az akkori Jugoszláviát, az USA azt követelte Magyarországtól, hogy szárazföldi úton támadja meg az országot – írja a Magyar Nemzet.

Ezt nem tudták? Magyarországnak szárazföldi úton kellett volna megtámadnia Szerbiát, ezt Orbán erősítette meg nekem.

Magyarország miniszterelnöke elutasította Bill Clinton akkori amerikai elnök erre vonatkozó követelését. A Fehér Házban Schröder segített neki ebben. Aztán Orbán Nagy-Britanniába ment, Margaret Thatcher ajtaján csengetett, aki azt mondta neki, nagyon zavarja az, hogy elutasította a Szerbia megtámadásáról szóló követelést, mert így több brit katona fogja életét veszteni – mondta a szerb államfő. Vucic hozzátette, mindezt Orbán Viktor engedélyével osztja meg a nyilvánossággal.

Az államfő ezúttal is elismerően szólt a két ország közötti kapcsolatokról, kiemelve, hogy Magyarország őszinte barátja Szerbiának. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában