Aktivista

2022.10.22. 10:32

Sorosék képezték ki a Brüsszelben Magyarország ellen dolgozó baloldali ügyvédet

Magyar Gábor - Magyar György baloldali politikus-ügyvéd fia - már 1995 óta járt Soros képzéseire, majd a milliárdos spekuláns szervezeteiben is dolgozott - írja az Origo.

Soros György

Forrás: MTI/EPA

Fotó: CLEMENS BILAN

Baloldali aktivistaként, a Soros-hálózathoz köthető szereplőként került 2017-ben az Európai Bizottsághoz Magyar Gábor, aki közreműködött a hazánkat elítélő jogállamisági jelentések elkészítésében is. A szintén baloldali politikus-ügyvéd, Magyar György fia többek között részt vett a Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott egyik képzésen, illetve jogi szakértője volt egy Soros-pénzből is gazdálkodó londoni intézménynek.

A Soros-birodalomhoz kapcsolja múltja Magyar Gábort, aki évek óta Magyarország ellen dolgozik az Európai Bizottságban. A hazánkat elítélő úgynevezett jogállamisági jelentések elkészítésében közreműködő brüsszeli bürokrata – aki a baloldali politikus-ügyvéd, Magyar György fia – a jelek szerint már az 1990-es években elkötelezte magát a nyílt társadalom eszmeisége mellett, hiszen 1995-ben elvégezte a Soros György által támogatott New School for Social Research „Demokrácia és sokszínűség" programját New Yorkban. Jó néhány évvel később, egy 2011-es életrajza szerint, a londoni székhelyű Fair Trials International jogi szakértői tanácsadó testületének tagja volt. A New School for Social Research és a Fair Trials International megtalálható Soros György szervezete, az Open Society Foundations fizetési listáján.

 

A Magyar György és Társai nevű családi ügyvédi irodában Magyar Gábor 2009 és 2017 között praktizált. Apa és fia az ügyvédi tevékenység mellett a politikában is szerepet vállal, csupán formailag tér el egymástól kettejük közéleti pályája.

Magyar György nyíltan politizál, hiszen elnökségi tagja a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalomnak és a 2021-es baloldali előválasztás lebonyolításában részt vevő Civil Választási Bizottság elnöke volt. Sőt már 2018-ban az MSZP-Párbeszéd siófoki országgyűlési képviselő-jelöltjeként indult a választásokon. Magyar Gábor viszont nem ennyire közvetlen módon, de legalább olyan lelkesen – balliberális aktivistaként – az Európai Bizottságnál dolgozik 2017 óta, rendre Magyarország érdekeivel szemben.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában