Pimasz cinizmus

2022.10.17. 22:13

Ismét a hívőket gyalázza a baloldal

Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője büszkén közölte a közösségi oldalán, hogy ő a jedi szót írta be a felekezeti hovatartozást firtató rubrikába az idei népszámlálási kérdőív kitöltésénél.

Hajnal Miklós, a Momentum képviselője kérdést tesz fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Míg az egyházak azért kampányolnak, hogy minél többen vallják meg vallási identitásukat az idei népszámláláson, addig Hajnal Miklós, a Momentum parlamenti képviselője úgy döntött, tréfát űz ezen igyekezetből, és egy profán kitöltési módot választ vallása jelölésére. Facebookos posztja arról tanúskodik, hogy a listában nem szereplő, a Star Wars-filmekből ismert jedit adta meg vallásként az opcionális válaszban. Ám nem Hajnal Miklós az első baloldali közszereplő, aki a valláson és az egyházakon gúnyolódik. 

Emlékezetes, hogy Hadházy Ákos, a Momentum korábbi politikusa idén áprilisban Facebook-posztjában azt nehezményezte, hogy egy nemrég felállított feszület alá kiírták: „Állíttatta Magyarország kormánya támogatásával Sátoraljaújhely város német nemzetiségi önkormányzata.” A parlamentben frissen esküt tett baloldali képviselő akkor megjegyezte, „lassan a templomok ajtaja fölé is kiírhatják, hogy sponsored by Fidesz…”. 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szerint pedig „belefér” az, ha valaki belerondít a szenteltvíztartóba.

A 21. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk

– vélekedett a politikus a Klubrádióban. 

Ezen a ponton érdemes felidézni: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke korábban azt ígérte, ha kormányra kerülnek, felmondják a katolikus egyházzal kötött vatikáni szerződést, megszüntetik az összes egyházi privilégiumot és az egyházaknak fizetett hitéleti támogatást. A baloldal legerősebb pártjának vezetője szerint emellett Magyarországon a vallásos meggyőződésnek a „legszentebb magánügynek” kell lennie. Gyurcsány egyébként a miniszterelnöksége idején a Vatikánba járt szidni a magyar papokat, az imádkozó gyerekek látványát blaszfémiának nevezte, pártjával pedig eltörölte volna a gyónási titoktartást.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában