Rendkívüli időjárás

2022.09.17. 11:55

Tovább keresik a heves viharban eltűnt személyeket Olaszországban

Egy nyolcéves kisfiút, egy 56 éves nőt és egy férfit keresnek Arcevia településről.

Tűzoltók dolgoznak az olaszországi Ancona tartományban, Senigalliában 2022. szeptember 16-án

Forrás: AFP

Fotó: Vigili del Fuoco

Szombaton folytatódik a keresés három eltűnt személy után a közép-olaszországi Ancona adriai tartományban pusztító heves viharok után.

Egy nyolcéves kisfiút, egy 56 éves nőt és egy férfit keresnek Arcevia településről. Tíz halott, 50 sérült és 150 evakuált lakos a régiót sújtó viharok előzetes mérlege - közölték a hatóságok.

A más olasz régiókból is érkezett tűzoltók, a polgári védelem és más mentőegységek szombatra virradó éjszaka is folyamatosan dolgoztak, hogy segítséget nyújtsanak a kimenekített lakosoknak és a sérülteknek, és akiknek az otthonát a víz és az iszap lakhatatlanná tette.

Ancona és Pesaro Urbino tartományokban utakat és házakat öntött el a víz, számos autót elsodort a pénteki heves viharok után.

Két óra alatt 400 milliméter csapadék esett, annyi, amennyi általában hat hónap alatt szokott. Ancona több városrészében nem volt áram és telefonszolgáltatás, az iskolák zárva maradtak.

A lakókörzetek és a vállalatok vízellátása, amely péntek óta több területen el volt zárva, mostanra már részben helyreállt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában