Járvány

2022.09.21. 11:46

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Csökkenő tendencia sehol sem tapasztalható az országban.

Beoltanak egy férfit az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcinájával a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2022. szeptember 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügy Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Azt írták: a 36. héten tapasztalt enyhe emelkedés után ismét stagnál a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag országos átlagkoncentrációja.

 

 

A mintavételi helyek többsége stagnáló tendenciát mutat. Emelkedés Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron, Tatabányán és Zalaegerszegen figyelhető meg – írták, hozzátéve, csökkenő tendencia sehol sem tapasztalható.

Az NNK tudatta azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja húsz mintavételi hely esetében az emelkedett, míg Kaposváron és Kecskeméten a mérsékelt kategóriába esik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában