Elhibázott politika

2022.09.23. 16:33

Hollik István: Brüsszelnek felül kell vizsgálnia a szankciókat!

A kormánypártok szerint Brüsszelnek felül kell vizsgálnia a szankciókat, amíg nem késő, mert ha nem változtatnak rajtuk, abba Európa „bele fog gebedni” – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A politikus arra hívta fel a figyelmet: ma már mindenki számára nyilvánvaló és letagadhatatlan, hogy Európában energiaválság van az elhibázott szankciók miatt. Legutóbb – folytatta – az amerikai gazdasági lap, a Wall Street Journal írt a témáról és arra a következtetésre jutott, hogy szankciók által okozott energiaválságnak Európa a legnagyobb vesztese és az amerikai gazdaság a legnagyobb nyertese lesz, ráadásul a szankciók nem csak időleges, hanem örökre szóló károkat fognak okozni az európai gazdaságnak.

Hollik István a lapot idézve hozzátette: az Európából hiányzó orosz gázmennyiséget az elkövetkezendő két évben nagyon nehezen és sokkal drágábban lehet majd pótolni, ezért a tartósan magasan levő energiaárak miatt sok energiaigényes vállalkozás egyszerűen megszünteti tevékenységét, leállnak a gyárak, bezárnak, vagy tehetik át a termelést Amerikába, ahol jóval olcsóbb az energia.

Úgy összegzett: egyre többen jutnak arra a következtetésre a szankciókkal kapcsolatban, mint a Fidesz–KDNP képviselői, és egyre többen ismerik fel, hogy a szankciók óriási és hosszú távú károkat okoznak Európának és az európai gazdaságnak.

Amíg Brüsszelben az unió vezetői azt ígérték, hogy a szankciók hatásosak lesznek és Európában ezek nem fognak fájni, ennek éppen az ellenkezője valósul meg: az elhibázott szankciók által okozott válságon mindenki nyer, de Európa óriásit veszít – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában