Életút

2022.09.07. 19:16

Boross Péter: Antall József szikrázó tehetségnek tartotta Orbán Viktort

Boross Péter egykori miniszterelnök a családjáról, a politikai pályájáról, Antall Józsefről és az orosz–ukrán konfliktusról is beszélt a Mandinernek.

Boross Péter volt miniszterelnök, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke beszédet mond a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság fennállásának 20. évfordulója alkalmából rendezett konferencián az Országház Delegációs termében 2019. november 15-én.

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

„Felterjesztettem Antall Józsefet a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjére Göncz Árpád köztársasági elnöknél, majd rávettem, hogy hozza el a kitüntetést a kórházba. Antall akkor már nem hordott parókát, Göncz is megrendült a látványtól, láttam rajta. Másnap pedig Jóska meghalt” – emlékszik vissza a Mandinernek adott különleges interjújában Boross Péter.  

Az egykori miniszterelnök szerint Antall József szikrázó tehetségnek tartotta Orbán Viktort. Az ötödik kormányát vezető Orbán politikájáról Boross úgy nyilatkozott, „A nemzeti gondolat, a keresztény életelvek, az anyaságkultusz, a gyereknevelés, mind fontos és a Fidesz ezeket képviseli”, e mellett pedig a gazdaságot is rendbe hozták. „Szerencsére a magyar vidéki közösség van olyan bölcs, hogy kormányon tartotta őket”, hangsúlyozta a korábbi kormányfő.

„A több szempontból is mérgezett budapesti közgondolkozást kellene még megváltoztatni”, hangsúlyozta a Mandinernek adott interjúban.  

A teljes interjút itt olvashatják

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában