Kata módosítás

2022.07.13. 20:39

Újabb tüntetést szervezett a baloldal a Kossuth térre

A megmozdulást a Momentum Mozgalom, és annak a közelmúltban megválasztott elnöke Gelencsér Ferenc hívta össze.

A baloldal szerdán ismét tüntetést szervezett a Parlament elé a Kossuth térre a kisadózó vállalkozások tételes adója, vagyis a kata módosítása miatt. A Országház előtt mintegy ezres tömeg gyűlt össze. A megmozdulást a Momentum Mozgalom, és annak a közelmúltban megválasztott elnöke Gelencsér Ferenc hívta össze, aki szerint a kormány azért nem tud magyarázatot adni arra, miért fogadtak el egy nap alatt egy mintegy félmillió embert érintő törvényt, mert a kormánytagok maguk sem értik a jogszabályt – írja a Magyar Nemzet.

Kiemelte: össze kell fogniuk a civileknek, a vállalkozóknak, az egészségügyi dolgozóknak és a rendőröknek, majd felszólította Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvénymódosítást. A politikus zárásként azt mondta a jelenlévőknek, hogy szervezzenek újabb demonstrációkat. A tüntetésen felszólalt Tompa Andrea író, Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa Facebook-oldal főszerkesztője, Para-Kovács Imre újságíró, illetve Szabó-Szontágh Luca improvizációs színész és tréner. Az eseményen részt vett többek között Cseh Katalin európai parlamenti képviselő és Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője is. Mint ismert, a parlament kedden fogadta el a kisadózó vállalkozások tételes adója, vagyis a kata módosítását annak érdekében, hogy megszüntessék a visszaéléseket és az illegális foglalkoztatást.

A hivatalos tüntetés 19 órakor véget ért, majd a tüntetők egy része a Kossuth térről a Nyugati pályaudvar felé vonult, ahol megbénították a forgalmat.

Borítókép: Résztvevők a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten, a Kossuth téren 2022. július 13-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában