Ellenezik a rezsicsökkentést

2022.05.28. 10:44

Gyurcsányék a multik extraprofitja miatt aggódnak

2010 előtt a magyarok fizették Európa legmagasabb rezsiköltségét, ami többé nem fordulhat elő.

Nacsa Lőrinc a KDNP frakciószóvivője szerint Gyurcsányék zsigerből elutasítják a rezsicsökkentést, mindig is ellene voltak, inkább a multikat támogatják – olvasható az MTI nyomán a Magyar Nemzet cikkében.

Nacsa Lőrinc emlékeztetett, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke a kezdetektől, 2013-tól támadja a rezsicsökkentést, mert szerinte egy jól működő gazdaságban kell a haszon. Azt is mondták, hogy szerintük átverés a rezsicsökkentés és meg sem történt.

Ők inkább a multik extraprofitja miatt aggódnak, nem a magyar emberek megélhetéséért

– mutatott rá a kormánypárti politikus, majd jelezte, ha most Gyurcsányék kormányon lennének, akkor eltörölnék a rezsicsökkentést, utat nyitva a világpiaci áraknak.

Ezért támadják most is a rezsivédelmi alapot, az extraprofitra kivetett különadót és a kormány magyar embereket védő politikáját

– húzta alá.

Mint mondta, 2010 előtt a magyarok fizették Európa legmagasabb rezsiköltségét, ami többé nem fordulhat elő. Éppen ezért nem fogják hagyni, hogy Gyurcsány Ferenc terve megvalósuljon, és meg fogják védeni a rezsicsökkentést.

Borítókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában