Újabb sértés

2022.05.16. 11:23

Dés László: joggal nézi hülyének a magyarokat a Fidesz

Dés László a Klubrádió megbeszéljük című műsorában arról értekezett, a Fidesz egyenesen „hülyének nézi” az embereket, majd hozzátette, szerinte joggal. A művész úgy véli, a magyarok nem tudnak demokratikusan gondolkodni, s itt lenne az ideje változtatni ezen. Ám nem Dés László az első megmondóember, aki a baloldal gyalázatos választási veresége után a szavazópolgárok sértegetésébe kezdett.

Dés László a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában kifejtette véleményét, miszerint ha a Kádár-korszakban gyerekként kezelték a választókat, úgy a Fidesz egyenesen „hülyének nézi" az embereket - írja a Magyar Nemzet. „És eddig sajnos úgy tűnik, hogy joggal." A művész hozzátette, előbb-utóbb rá kell jönniük a magyaroknak is, mekkora különbség van a magyar és például az osztrák helyzet között.

– Meg kell tanulni demokratikusan gondolkodni, és igényeket támasztani 

– mondta a baloldali megmondóember, akit nem igazán érdekel, hogy milyen struktúrában folytatja a kormány a munkáját, sokkal fontosabb kérdésnek tartja, hogy egyértelművé tegyék, Magyarország mely irányhoz akar tartozni: „a demokráciákhoz, vagy a kipcsakokhoz, a türk tanácshoz, és a többi állatsághoz."

Már a választások másnapján a szavazópolgároknak estek

Nem Dés László az első, aki a baloldal gyalázatos választási veresége után a szavazópolgárok sértegetésébe kezdett. Herskovits Eszter, a Klubrádió műsorvezetője rögtön a választások másnapján beleszállt a Fidesz-szavazóiba a Reggeli gyors című műsorban. Konkrétan azt mondta: 

[…] hát mi látjuk, mert mi olvasunk híreket, meg nyilván a hallgatóink is, de hát egy átlag fideszes szavazó, vagy mondjuk, aki el van zárva a független médiától, az nem feltétlenül botlik bele ezekbe a hírekbe. 

Az nem derült ki a szavaiból, hogy milyen adatokra, tényekre alapozza ezt a sommás véleményt. A Klubrádió másik műsorvezetője, Para-Kovács Imre, ugyancsak április negyedikén, az Ötös című műsorban a magyarok „intellektuális állapotán” gúnyolódott.

Egyet nem értek még. Hogyha önök, mint nép ilyen intellektuális állapotban vannak, hogy hogy nem kapott tíz százalékot a Gődény pártja? Hát ez minimum lett volna. Én legalábbis elvártam volna, hogy akkor azokat is tolják be, ha már a nácikat sikerült.

Aztán az Esti gyors című műsorban Hardy Mihály keretbe foglalta a rádió választási „elemzéseit”, amikor arról értekezett, hogy a Fidesz szavazótábora részben félrevezetett, agymosott emberekből áll.

 Jogos a kérdés, hogy akkor az a kétmillió-hétszázezer szavazó, aki most is a Fideszre adta a voksát, ők vajon mind félrevezetett, agymosott emberek lennének? Részben azok, de csak részben!

Homo orbanicusokat vizionált Puzsér

A zavaros teóriáiról ismert baloldali „megmondóember”, Puzsér Róbert is beszállt a magyar választók gyalázásába. Szerinte a Fidesz tábora elöregedett, de a „homo orbanicus” újratermelődik. A Facebook-oldalán Puzsér azt a következtetést vonta le a választási eredményből:

„kiderült, hogy tízből hat magyar nemzeti radikális. Kiderült, hogy a Fideszt a demográfia sem váltja le, hiába öregítette el a táborát, a homo orbanicus minden nemzedékben újratermeli magát.”

De idézzünk egy régi vágású pártállami indíttatású újságírót, Németh Pétert, aki a Népszava vélemény rovatában fejtette ki, hogy a magyar nép szerinte minden rosszat elvisel.

De a mi népünk türelmes. A mi népünket nem érdekli, ha a hatalom hazudik neki, ha a szeme láttára lopja szét az országot, és az sem érdekli, hogy szabadságban él-e vagy sem. A magyar ember jól elvan, ha nem működnek a jogállami normák, és mindaddig, amíg maga nem kerül szembe a politika nagyjaival, addig hátat fordít minden igazságtalanságnak. 

A gyalázkodás egy hét után sem ért véget. Tóta W. Árpád a Facebookon tette fel a baloldali értelmiség nagy kérdését:

Tóta W. Árpád a Facebookon tette fel a baloldali értelmiség nagy kérdését:

 Orbán érti a néplelket. Az ellenzék bezzeg nem érti. És mi van, ha a néplélek téved? Mi van, ha a néplélek ostoba, mint a s...gg? 

Az említett balliberális médiamunkások és véleményvezérek ezekkel a kijelentésekkel több millió magyar embert aláztak meg csupán azért, mert éltek a választójogukkal és a baloldali összefogás helyett a kormánypártokra voksoltak.

Borítókép: A magyar zeneművészet kategóriában Prima Primissima Díjra jelölt Dés László Kossuth- és Liszt-díjas érdemes művész, előadóművész, zeneszerző budapesti otthonában 2019. november 27-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában