Járvány

2022.03.10. 06:16

Szijjártó: Magyarország továbbra is segíti a világszintű védekezést

Magyarország továbbra is segíti a világszintű védekezést a koronavírus ellen - írta közösségi oldalán a külgazdasági és küllügyminiszter csütörtökön.

Bejegyzésében Szijjártó Péter rávilágított:

a háború miatt egyre kevesebb szó esik róla, de sajnos a világjárvány elleni küzdelem még nem ért véget, sőt oltóanyagok hiányában jelenleg is sok ország folytat nehéz küzdelmet a koronavírus ellen.

   

Úgy fogalmazott: tudjuk, hogy az átoltottsági szint globális növelésével folyamatosan csökkenteni tudjuk az újabb variánsok kialakulásának esélyét, ezért vakcina adományokkal segítjük a nehéz helyzetben lévő országokat. Hozzátette: súlyos kihívások egész sorával állunk szemben jelenleg is.  

Aláhúzta: 

Magyarország továbbra is segíti a világszintű védekezést: eddig 18 országnak 4,7 millió adag vakcinával segítettünk.

Mint mondta: csütörtökön 523 ezer adag AstraZeneca oltóanyagot adományoz Magyarorszság Kambodzsának. Hangsúlyozta: Magyarország átlépte az egymilliós határt a délkelet-ázsiai országnak adományozott oltóanyagok tekintetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában