Bukott brüsszeli politikus

2022.03.21. 13:52

Hollik: a háborúpárti Donald Tusknak nem számít a magyarok biztonsága

A Fidesz szerint a „háborúpárti” Donald Tusknak és magyar baloldalnak sem számít a magyar emberek biztonsága.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában arról beszélt, hogy a baloldal március 15-ei „kampányrendezvényére” egy „bukott brüsszeli politikust”, Donald Tuskot hívta meg.

Szerinte a választás nem véletlen, hiszen Donald Tusk – úgy, ahogy a magyar baloldal is – azon az állásponton van, hogy Magyarországnak fegyvereket kellene küldenie a háborúba. Hozzátette: a brüsszeli politikus ezt alátámasztandó azért is kritizálta korábban hazánkat, mert a kormány a magyar emberek biztonsága érdekében nem engedett át Magyarország területén Ukrajnába tartó fegyverszállítmányokat.

 

Hollik István hangsúlyozta: Donald Tusk ezen felül sokkal szigorúbb szankciókat is követelt, amelyek pedig a magyar energiaellátást veszélyeztetnék.

Tehát teljesen nyilvánvaló, hogy a háborúpárti Donald Tusknak nem számít a magyar emberek biztonsága, és az elmúlt napok nyilatkozatai azt mutatják, hogy a baloldalnak, Gyurcsány Ferencnek és Márki-Zay Péternek sem

– jelentette ki.

Úgy értékelt: ha az ő döntésükön múlna, Magyarország „már rég belesodródott volna ebbe a háborúba”.

A Fidesz kommunikációs igazgatója leszögezte: a kormányoldal ezt nem fogja engedni, jöjjön a nyomás akár Brüsszeltől vagy a magyar baloldaltól.

Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborús konfliktusból, csak így védhetjük meg a magyar emberek békéjét és biztonságát – összegzett.

Borítóképünkön Hollik István. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában