Terrorizmus

2022.03.28. 07:44

Az Iszlám Állam vállalta az izraeli merényletet

A merényletben két ember meghalt, hét megsebesült, a támadókat agyonlőtték.

Az Iszlám Állam nemzetközi terrorhálózat vállalta magára azt a merényletet, amelyet vasárnap este követtek el az észak-izraeli Hadera városban. A merényletben két ember meghalt, hét megsebesült, a támadókat agyonlőtték.

A dzsihadista szervezet a Telegram közösségi oldalon adta hírül, hogy a „beszivárgott kommandó” két tagja hozzá tartozott.

A két merénylő a Tel-Avivtól mintegy 50 kilométerre fekvő Hadera városközpontjában, a központi buszpályaudvarnál automata fegyverekből nyitott tüzet az ott tartózkodó rendőrökre és civilekre. A közelben lévő határőr katonák meghallották a lövéseket, a helyszínre siettek, és agyonlőtték a támadókat.

Az izraeli rádió szerint a merénylők izraeli állampolgárok voltak, de arabok.

A támadás idején több arab ország külügyminisztere mellett Antony Blinken amerikai külügyminiszter is Izraelben tartózkodott. Blinken a Twitter közösségi oldalon elítélte és értelmetlennek nevezte a merényletet, és a halálos áldozatok családjának kinyilvánította részvétét.

A sebesültek közül ketten súlyos állapotban vannak.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában