Választás 2022

2022.02.01. 13:30

Nacsa: honnan volt pénze 50 milliós kampányhirdetésre Márki-Zay Péternek?

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője választ vár Márki-Zay Pétertől, a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől arra, hogy honnan volt 50 millió forintja a Facebookon közzétett hirdetésekre, és miért nem tüntette fel azt a vagyonnyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc az MTI-hez kedden eljuttatott videónyilatkozatában felidézte: Márki-Zay Péter korábban, amikor baloldali oligarcháktól kért és kapott pénzt, azt ígérte, minden kampányköltése nyilvános lesz a teljes átláthatóság jegyében.

A kereszténydemokrata politikus rámutatott: ezzel szemben a baloldal miniszterelnök-jelöltje a közösségi oldal nyilvántartása szerint az elmúlt időszakban közel 50 millió forintért hirdetett a Facebookon. A hirdetéseinél is az jelenik meg, hogy a finanszírozó maga Márki-Zay Péter – tette hozzá, megjegyezve: az előző nap leadott vagyonnyilatkozatából egyáltalán nem derült ki, hogy honnan van erre pénze.

Ilyen ez a baloldali átláthatóság

– fogalmazott Nacsa Lőrinc.

A KDNP-s politikus feltette a kérdést, honnan volt Márki-Zay Péternek 50 millió forintja, és miért nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában. Ha nem ő fizette, akkor ki, és miért a saját neve alatt futott a hirdetés? – firtatta.

Várjuk válaszait

– zárta nyilatkozatát a KDNP frakciószóvivője.

Borítókép: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke (k) és Karácsony Gergely főpolgármester (j) érkezik az Országház előtt tartott sajtótájékoztatójukra 2021. október 8-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában