Polgármester-választás

2022.02.17. 16:54

Golyózáport zúdított kampányaktivistákra egy fegyverellenes BLM-aktivista

Gyilkossági kísérlettel vádolnak egy 21 éves férfit, aki a Black Lives Matter mozgalom egyik aktivistája. A korábban fegyverellenesnek mutatkozó férfi egy pisztollyal lövöldözött egy kampányközpontban.

A 21 éves férfi a Kentucky állambeli Louiseville városában próbálta megölni az egyik polgármesterjelöltet. Quintez Brown fegyverrel a kezében betört a zsidó vallású Craig Greenberg kampányközpontjába és lövöldözni kezdett. A támadásban végül senki sem sérült meg, de az egyik golyó a polgármesterjelölt ruháját súrolta. A Black Lives Matter mozgalom 21 éves aktivistáját néhány perccel a támadás után fogták el a rendőrök, miközben menekülni próbált – írja a Breitbart nyomán a V4NA.

A rendőrség szerint több fegyvert is találtak a feketejogi mozgalom aktivistájánál, akit egyébként korábban Barack Obama egykori elnök alapítványa kitüntetésben részesített. Azt egyelőre senki sem tudja, hogy a férfi miért akarta megölni Greenberget. 

A Breitbart ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy 2019-ben Brown egy terjedelmes és felháborodott hangvételű véleménycikkben ítélte el Kentucky állam egyik törvénymódosítását, amely lehetővé tette az engedély nélküli fegyverek hordozását. A szigorúbb fegyvertörvényekért aktívan kampányoló férfi akkor azt nehezményezte, hogy a törvénymódosítás segítségével több fekete állampolgárt ölhetnek meg.

„Számukra az életed nem számít. És amíg meg nem választunk olyan politikusokat, akik valóban elkötelezettek a demokrácia és az emberi jogok mellett, akik valóban hisznek abban, hogy minden ember egyenlőnek van teremtve – legyen az okmány nélküli bevándorló, transznemű vagy hajléktalan – addig nem is számít az életed”

– írta Brown a cikkében.

Borítókép: Twitter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában