Választási szezon

2022.01.17. 17:57

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

A brit lap szerint az egyetlen dolog, ami összeköti az ellenzéki szereplőket, az az Orbán-ellenesség, ez az erő azonban túlzottan a pusztításra összpontosít.

A brit lap szerint Orbán Viktornak sikerült rávilágítania az ellenzék ideológiai megosztottságára és személyes sérelmeire. A lap felidézi: a közvélemény-kutatások most azt sugallják, hogy

a Fidesz elhúz az ellenzék mellett, időközben a Fideszt támogató sajtó is gyenge pontra talált Márki Zayval kapcsolatban.

 

A Times of Israelben nemrég megjelent magyar újságíró cikke, olyan állítólagos antiszemita politikusokat emelt ki, akikkel Márki-Zay kapcsolatban állt és támogatott. A vádak tagadásával Márki-Zay csak rontott a helyzeten, amikor megjegyezte, hogy tiszteletben tartja mindenki etnikai származását és szexuális irányultságát, de azt mondta, hogy „a Fideszben van néhány zsidó”.

 

Márki-Zay határozottan ellenzi a melegházasságot

A nemzeti politikai színtéren tapasztalatlan Márki-Zay az ellenzék problémáinak bokszzsákja lett.

Az ellenzék, ugyanis tele van rejtélyes ideológiai disszonanciákkal.

Az Orbán-kormány, az LMBTQ-ideológia terjedését korlátozó intézkedéseit követően az ellenzék elborzadt, és társadalmi toleranciát hirdetett, miközben Márki-Zay határozottan ellenzi a melegházasságot az egyházban.

 

A Fidesz ideológiája letisztult

Nem meglepő tehát, hogy az ellenzék nem tudott koherens tervet felmutatni Magyarország jövőjére vonatkozóan, míg a Fidesz ideológiája igen letisztult. 

Az egyetlen dolog, ami igazán összeköti az ellenzéki szereplőket, az az Orbán-ellenesség, ez az erő azonban túlzottan a pusztításra összpontosít.

Győzelem esetén, az ellenzék nem kíván mást tenni, mint lerombolni a Fidesz által épített, utálatos politikai építményt.

Ennek első felvonása a magyar alkotmány újraírása lenne a „jogállamiság” helyreállítása érdekében. Márki-Zay és szövetségesei azt kérik a magyar emberektől, hogy bízzák rájuk a Fidesz-rendszer lerombolását; de mivel nincs más alternatív vízió, egyre inkább az Orbán által képviselt status quo érvényesül.

Borítókép: Orbán Viktor / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában