Bevándorlás

2022.01.13. 08:31

Szüntelenül próbálnak hazánkba jutni az illegális migránsok

Bács-Kiskun megyében 54, Csongrád-Csanád megyében 233, Budapesten pedig 1 határsértőt tartóztattak fel.

A rendőrök január 12-én összesen 288 határsértőt tartóztattak fel és 159 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

  • Bács-Kiskun megyében a rendőrök 14 esetben összesen 54 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Balotaszállás, Csikéria, Homorúd, Katymár, Kecskemét, Kelebia, Kunjaba, Tompa és Vaskút közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben összesen 233 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Öttömös, Röszke és Szeged közigazgatási területén.
  • Budapesten a járőrök 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, iraki, koszovói, marokkói, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt napon 12 esetben összesen 159 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 8 esetben 100 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 4 esetben 59 főt.  Embercsempészés miatt 2 fő ellen indult büntetőeljárás – olvasható a rendőrség oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában