Működött a légvédelem

2022.01.24. 22:34

A kormány elítéli az újabb húszi terrortámadást az Egyesült Arab Emirátusok ellen

A magyar és az Egyesült Arab Emirátusok külügyminisztere egyetért abban, hogy ideje lenne a nyugati országoknak fontolóra venniük az önvédelemhez szükséges hadieszközök és technológiák beszerzésére vonatkozó tilalom feloldását az Egyesült Arab Emirátusokkal szemben.

A magyar kormány határozottan elítéli az újabb húszi terrortámadást az Egyesült Arab Emirátusok ellen - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán hétfő este.

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta: Abdalláh bin Zajid Ál Nahajan, az Egyesült Arab Emirátusok külügyminisztere telefonon tájékoztatta, hogy a húszik hétfőn újabb rakétákat lőttek ki Abu-Dzabira.

A magyar kormány az újabb húszi terrortámadás elítélése mellett örömmel nyugtázta, hogy a légvédelemnek ezúttal sikerült megsemmisítenie a rakétákat, és így nem követelt halálos áldozatokat a támadás - tette hozzá.

A külgazdasági és külügyminiszter jelezte: a beszélgetés során egyetértettek abban, hogy ideje lenne a nyugati országoknak fontolóra venniük az önvédelemhez szükséges hadieszközök és technológiák beszerzésére vonatkozó tilalom feloldását az Egyesült Arab Emirátusokkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában