48 perc

2022.01.22. 09:28

A baloldali szavazók is látják, hogy itt valami nem stimmel (videó)

A baloldal visszahozta a 2010 előtti világot, már csak a nokiásdobozok hiányoznak – mondta Kiszelly Zoltán politológus a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban, ahol Megadja Gábor eszmetörténész társaságában a hazai baloldal korrupciógyanús ügyeit vették górcső alá.

A közmédia hírháttérműsorában a házigazda Lánczi Tamás felelevenítette a több fővárosi céget is vezető Mártha Imre vagyonosodásával és luxuséletmódjával kapcsolatosan, hogy Mártha 2019 előtt multinacionális, az elmúlt években pedig fővárosi tulajdonú cégeket vezetett, majd megkérdezte, hogy össze lehet-e rakni ezekből a fizetésekből egy többmilliárdos vagyont. Válaszában Kiszelly Zoltán érdekesnek nevezte, ahogyan a baloldali média ezt a helyzetet kezeli, hiszen „fel sem vetődik” a kérdőjel.

Miközben a nem baloldali körökhöz sorolt milliárdosok kapcsán oknyomozó írások születnek, Mártha Imre vagyonosodásáról hallgatnak

– mondta.

Megadja Gábor hozzátette: Budapesten arra hivatkozva szerelték le a kukákat meg a jegyautomatákat, hogy nincs pénz a fenntartásukra, és a fővárosi cégektől több száz embert bocsátanak el, Mártha Imre a közösségi médiában azonban a jachtjáról posztol képeket, mondván, hogy „home office”.

Kiszelly Zoltán ezt kettős mércének nevezte. Szerinte a baloldali szavazók is látják, hogy itt valami nem stimmel.

Lánczi Tamás szóba hozta Barts Balázs ügyét is, hiszen a fővárosi vagyonkezelő Karácsony Gergely főpolgármestertől előbb fegyelmit kapott a Városháza tervezett eladása miatt, majd az év végén milliós jutalommal ismerték el a munkáját.

Kiszelly Zoltán szerint a baloldal előtt 2019-ben megnyílt a lehetőség, hogy bebizonyítsa, most majd jobb munkát végez, mint a jobboldali városvezetők. Kijelentette: nem tudtak jobb munkát végezni. Dugók keletkeztek és egymásra csúszott felújítások.

Ráadásul kiderült, hogy visszatért a 2010 előtti világ. A nokiásdoboz talán még nem. Ahogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök mondta: cápák jelentek meg a Városháza körül. Mind a hat pártnak ott vannak az emberei, akik egymással is versenyeznek.

Megadja Gábor szerint a Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom erősödése egyértelműen mutatja, hogy a baloldali szavazók körében ellenzékváltó hangulat van. Megfeneklett az előválasztásokat övező euforikus hangulat.

Kiszelly szerint a Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom nem váltott jegyet az „ellenzéki Titanicra”

- olvasható a Híradó.hu összefoglalójában.

A teljes adást itt nézhető vissza:

Borítóképünk képkocka a műsor videójából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában