Katasztrófa

2022.01.18. 10:45

241 helyszínre riasztották a tűzoltókat hétfőn a viharos szél miatt

Hétfőn a viharos szél miatt 241 helyszínre riasztották a tűzoltókat; elsősorban leszakadt ágak, kidőlt fák okoztak fennakadásokat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd reggel azt közölte, hogy a legtöbb bejelentés Győr-Moson-Sopron, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom megyéből érkezett, de a fővárosban is a szokásosnál többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

   

A legtöbbször az útra szakadt ágak, kidőlt fák akadályozták a forgalmat, de néhány esetben parkoló és közlekedő járművek is megsérültek a viharos szél miatt. Több épület kéményét és tetőszerkezetét is megrongálta a szél, a tűzoltókat 31 ilyen esethez riasztották – írták.

   

Hétfő délután a viharos szél felborított egy kamiont Veszprém megyében, Nemesvámosnál, a 77-es főúton, a tűzoltók daru segítségével emelték vissza kerekeire a járművet.

   

Az OKF azt kérte, hogy a viharos szélben mindenki fokozottan figyeljen a fák, fasorok, állványzatok közelében.

Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a főváros XX. kerületében, ahol egy felújítás alatt lévő üzlet tetejéről szakította le a lemezfedést a viharos szél 2022. január 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában