Román kormányalakítás

2021.11.27. 14:38

Orbán Viktor Románia új kormányfőjének: a szomszédok számíthatnak egymásra

Nicolae Ciucă Románia miniszterelnökévé választása alkalmából Orbán Viktor levélben fejezte ki gratulációját – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

A magyar kormányfő azt írta román kollégájának: az elmúlt két év minden kihívása ellenére a két ország együttműködése nem veszített lendületéből, s a világjárvány megmutatta, hogy a szomszédok szükség esetén mindig számíthatnak egymásra.

Orbán Viktor kifejezte meggyőződését, hogy a gazdasági, energetikai és közlekedési kapcsolatok fejlesztésével még közelebb hozható a két ország, és erősíthető a kétoldalú és az európai kérdésekről folytatott politikai párbeszéd is.

A magyar miniszterelnök – mint írta – örömmel értesült arról, hogy az RMDSZ is koalíciós partnerként vesz részt az új román kormányban, melynek munkájához tapasztalatával és professzionalizmusával hozzáadott értéket fog biztosítani.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában