fegyveres bandák

2021.10.26. 12:57

Sokan meghaltak egy mecset elleni támadásban Nigéria északi részén

Motorkerékpáron közlekedő fegyveresek legalább 18 embert meggyilkoltak egy mecsetnél az észak-nigériai Niger államban – közölte két lakos hétfőn.

A támadók hajnali 5 óra körül érkeztek a Mashegu önkormányzati körzet Maza-Kuka közösségébe. A beszámoló szerint a támadók egyenesen a mecsethez mentek, és lövöldözni kezdtek az ott imádkozókra.

– Senkit sem kíméltek – mondta Abdulganiyu Hassan helybeli. Szerinte több mint tíz embert elraboltak. Egy másik szemtanú, Bello Ayuba úgy vélte, hogy a támadásnál legalább 20-an megsebesültek.

Niger állam rendőrségi szóvivője nem válaszolt azonnal a Reuters hírügynökség megkeresésére.

A készpénzért tevékenykedő fegyveres banditák idén több száz embert raboltak el vagy öltek meg Északnyugat-Nigériában, de Niger állam és helyi kormányzati tisztviselők nemrégiben azt is elmondták, hogy a Boko Haram iszlamista fegyveres csoport több települést is elfoglalt az államban, pénzt ajánlva a falusiaknak, és besorozva őket, hogy harcoljanak a kormány ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában