Ország-világ

2021.10.09. 14:38

Oszkó Péter: Márki-Zay futóbolond

Közösségi oldalán kritizálja Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere a Márki-Zay Péter egy interjújában elhangzottakat, szerinte a figura csak zavart kel a baloldalon. A balos média ugyanakkor Karácsonyt elfelejtve máris sztárolja a miniszterelnök-jelöltségért hajtó szereplőt.

Budapest, 2019. december 9. Márki-Zay Péter, Hódmezõvásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Felháborodásának adott hangot " target="_blank" rel="noopener noreferrer">saját közösségi oldalán Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere. A volt baloldali politikus egyszerűen ámokfutónak nevezte Márky-Zay Pétert, aki egy Juhász Péternek adott videóinterjúban szerinte vállalhatatlan kijelentéseket tett.

A leginkább az háborította fel az egykori minisztert, hogy Márky-Zay az interjúban kijelenti, a 2010 előtti kormányzás vállalhatatlan volt, és véleménye szerint csak a közös lopások miatt nem történt eddig elszámoltatás.

Oszkó Péter így fogalmaz: „Személy szerint ráadásul azok után, hogy 2009-ben én magam csaptam agyon mindenkit, aki sanda szándékkal közelített a közpénzek felé, majd 2010-től évekig hallgathattam Budai Gyula rágalmait és az ügyézség vegzálásait, akik minden egyes általam aláírt papírt egyenként nyálaztak végig, amíg belátták, hogy nincs mivel támadniuk,

felháborítónak tartom, hogy ennek a futóbolodnak az elmaradt elszámoltatásról szóló alantas rágalmai folyamatosan megjelenhetnek és annak még bárki nyilvánosságot ad. Az ellenzéki oldal politikai minőségére nézve kínos, hogy ez az ember nem, hogy ilyen interjúkat adhat, de még versenghet is a miniszterelnök-jelöltségért.”

Az interjú pikantériáját amellett, hogy abban Márki-Zay sok témáról, így a melegségről a rasszizmusról, Dobrev Kláráról is élesen fogalmaz, az adja, hogy a kérdező az a Juhász Péter, aki pályafutás során maga is számos botrányba keveredett már, egészen politikai ellehetetlenüléséig – írja a Magyar Nemzet.

A baloldali média azonban nem vesz tudomást arról, hogy a Karácsony helyére lépő Márki-Zay hibáiról, és rögtön sztárolni kezdte az új jelöltet.

A 444.hu máris részletesen adja közre azokat a részleteket, amelyeket Oszkó ámokfutásnak nevezet.

Borítókép: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában