segítség a családoknak

2021.09.04. 10:29

Novák Katalin: egyre több diák kaphatja ingyen a tankönyveket (videó)

Egyre több diák kaphatja ingyen a tankönyveket, így már 1,2 millió tanuló családjának nem jelent anyagi terhet azok megvásárlása – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton Facebook-oldalán.

Budapest, 2021. szeptember 2. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter beszél a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs programjának bejelentése alkalmából tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erõforrások Minisztériumában (Emmi) 2021. szeptember 2-án. Körülbelül hetvenen szólalnak fel a csúcson, amelyet szeptember 23-24-én a Várkert Bazárban rendeznek meg. A felszólalók között nyolc magas rangú politikai vezetõ is lesz: Orbán Viktor magyar miniszterelnök mellett megszólal majd Mike Pence volt amerikai alelnök, Aleksandar Vucic szerb elnök, Janez Jansa szlovén, Mateusz Morawiecki lengyel, Andrej Babis cseh és Eduard Heger szlovák miniszterelnök, valamint Milorad Dodik, a háromtagú boszniai államelnökség szerb tagja. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Novák Katalin a videóban azt mondta, már az általános iskola minden évfolyamában, a középiskolában és a szakképesítésben is ingyen adják a tankönyveket.

„Tehát egyre szélesebb körnek adjuk ingyenesen az államilag biztosított tankönyvellátást. Ezzel is igyekszünk a családoknak a terhein enyhíteni” – fogalmazott Novák Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában