Ország-világ

2021.08.11. 13:50

Simicskó: a szülőföld semmivel sem pótolható

A szülőföld semmivel sem pótolható, ezért fontos, hogy gyermekeinkben olyan érzésvilágot alakítsunk ki, amelynek köszönhetően védeni, óvni, szolgálni fogják hazájukat és gyarapítják értékeit – mondta a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke Fonyódligeten szerdán.

Simicskó István a Fonyódligeti Erzsébet-táborban A hősök napja elnevezésű rendezvény keretében tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta:

a Honvédelmi Sportszövetség küldetése, hogy erősítse a gyermekekben a szülőföld szeretetét és akár olyan hivatás választásához segítse őket, amivel a legtöbbet tehetik a hazáért.

Nem azt szeretnénk, hogy mindenkiből katona, tűzoltó, rendőr, vagy mentő váljon, de legyenek a jövőben is közösséget szolgáló emberek, akikre számíthatunk baj esetén – fogalmazott, miközben a táborozók a honvédségi, a mentőszolgálati, tűzoltósági és rendőrségi járművekkel, eszközökkel ismerkedhettek.

A frakcióvezető hangoztatta:

a jövőt a gyermekek jelentik, ezért a nevelésük nagy felelősség. Megjegyezte, a nyári vakáció alapvetően a pihenésről, a sportolásról és sok másról is szól, ugyanakkor része a nevelésnek.

A kormány 2010 óta arra törekszik, hogy a gyermekek ez idő alatt értékes, értelmes programokon vehessenek részt, ahol az élmények mellett a „nagy életre” felkészítő, tudást, kompetenciát szerezhetnek – fogalmazott, hozzátéve, hogy ebben az Erzsébet-táborok és a honvédelmi táborok is segítenek.

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke arról szólt, hogy

a 800 férőhelyes Fonyódligeti Erzsébet-tábor 2018 után idén augusztusban nyitotta meg újra kapuit egy hét hónapon át tartó, 4,8 milliárd forintos felújítás eredményeként.

Az állami forrásból finanszírozott fejlesztés részeként megújultak a tábor közösségi terei, központi épülete, a táborozók elhelyezésére szolgáló faépületek helyén speciális, télen-nyáron használható, az erős szélnek és az esőnek is ellenálló acélvázas, lángálló sátrak épültek, a sportolásra szolgáló területen strandröplabda- és egyebek mellett stradfoci-pályát hoztak létre.

Az Erzsébet-táborokban, az osztálykirándulások, az Erzsébet-karácsony és a családi hétvégék alkalmával idén több mint 150 ezer gyermeknek tudnak valamilyen programlehetőséget nyújtani, a táborhelyek növekedésével ez a szám a következő években az évi 200 ezret is elérheti – közölte Hornyák Tibor.

Az alapítvány elnöke kiemelte, hogy

az Erzsébet-táborok programjaiban központi szerepe van a magyarságnak, a magyar kultúrának, a sportnak a tudományoknak, s mindezt a kereszténység „foglalja keretbe”.

Fonyódligeten napi 30 programból választhatnak a gyerekek, az egyik legnépszerűbb a katonák, rendőrök, tűzoltók és mentők részvételével megtartott A hősök napja, amelyet a fonyódligeti létesítmény elmúlt két évi zárva tartását nem számolva 2017 óta mindkét nagy táborhelyen, így a 3500 férőhelyes Zánkai Erzsébet-táborban is megtartanak – mutatott rá.

Móring József Attila (KDNP), a térség országgyűlési képviselője azt mondta, a fonyódligeti tábor modernizálása a létesítmény semmihez sem hasonlítható régi hangulatának megtartása mellett sikerült, ezért elismerés illeti mindazokat, akik ebben a munkában részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában