Ország-világ

2021.07.01. 23:29

Szétesett az MSZP Komlón

Többedmagával adta be kilépését Barbarics Ildikó, a párt komlói szervezetének elnöke.

Budapest, 2020. április 21. Szakács László, az MSZP képviselõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. április 21-én. Mögötte frakciótársa, Gurmai Zita. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Barbarics Ildikó, a komlói szocialisták elnöke, valamint több tag is kilépett az MSZP helyi alapszervezetéből. A Magyar Nemzet írta meg pár napja, hogy értesüléseik szerint az MSZP komlói alapszervezetének tagjai ezen a héten kilépnek a pártból. Barbarics most a Dunántúli Naplónak nyilatkozva megerősítette a napilap információját, valamint elmondta: ő maga is benyújtotta az elnöki tisztségéről való lemondását kilépésével együtt – írja a bama.hu

Azt ugyan nem tudta megmondani, hogy hányan hagyták el komlón az MSZP-t, mert a tagok az országos elnökségnek küldték meg közvetlenül a kilépésüket, de hozzátette: nagyon sokan keresték meg telefonon olyanok, akik jelezték, hogy szakítanának a szocialista párttal.

Sérelmezzük azt, hogy az alapszervezet megkérdezése nélkül döntött az országos elnökség arról, hogy az MSZP mégsem Szakács Lászlót fogja támogatni a Baranya 2-es választókörzet előválasztásán. Ugyanígy nem kérdeztek meg minket arról sem, hogy Szakácsot kizárják a pártból

– árulta el Barbarics.

A komlói MSZP már régóta nem ápolt felhőtlen kapcsolatot a párt vezetésével. Barbarics felidézte, 2018-ban nem nézték jó szemmel, hogy az MSZP nem indította Szakács Lászlót a Baranya 2-es körzetben az országgyűlési választáson. – Már akkor is ő volt az egyik legesélyesebb jelölt, mégis félreállították. Azt sem vettük jó néven, de ez a mostani történet különösen felháborító – húzta alá.

A bama.hu kíváncsi volt arra is, hogy a komlói MSZP-t elhagyók, átlépnek-e a Demokratikus Koalícióba (DK). Barbarics erről nem tudott tájékoztatást adni, de azt leszögezte, hogy neki egyelőre nem áll szándékában a Gyurcsány-párthoz csatlakozni.

Ahogy arról korábban a portál beszámolt: alig egy hónappal azután, hogy a párt bejelentette, Szakács Lászlót indítják képviselőjelöltként az MSZP és a Párbeszéd színeiben,

a szocialista pártvezetés meggondolta magát, és kihátrált saját politikusa mögül.

Ezt ugyan szó szerint nem írták le, de az MSZP közleményéből arra lehetett következtetni, attól tartottak, hogy Szakács győzelme esetén dobbantana a DK-ba. Ezek után nem sokkal az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa ki is zárta Szakács Lászlót a pártból.

Borítókép: Szakács László, az MSZP képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 21-én. Mögötte frakciótársa, Gurmai Zita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában