Ország-világ

2021.07.02. 14:44

Összetűzésbe keveredett Jakab Péter egy dolgozó munkással

Miközben a jobbikos pártelnök szavai szerint „a melósokért küzd”, szóváltásba került egy építkezésen dolgozó fizikai munkással.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 7-én.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Összetűzésbe keveredett Jakab Péter egy markolót vezető dolgozóval, miközben párttársával, Steinmetz Ádámmal videót forgattak a fonyódligeti Erzsébet-táborban. A vita azért alakult ki a dolgozó és a jobbikos politikusok, illetve Jakab Péter asszisztense között, mert előbbi munkáját akarta elvégezni, de a pártelnök útjában állt a munkagépnek – írja a Magyar Nemzet.

„Te normális vagy? Nekem tolatod az autót?” – kérte számon Jakab Péter asszisztense a markolót vezető dolgozót. Ezután Jakab Péter ment oda a sofőrhöz, majd megkérdezte tőle: „El lehet engem ütni vagy van valami probléma, hogy itt állunk?”

A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt írta a videóhoz, hogy „a Fidesz egyre keményebb eszközökkel próbál elhallgattatni minket, most épp egy munkagéppel akartak ránk tolatni videófelvétel közben.”

A Magyar Nemzet e-mailben megkereste a Jobbikot és privát üzenetben magát Jakab Pétert. A lap többek között arra volt kíváncsi, miért használt a pártelnök minősíthetetlen hangnemet egy munkáját végző munkással szemben, miközben Jakab Péter szavai szerint a „melósokért küzd”, illetve bocsánatot kértek-e már az említett dolgozótól. A párt kitérő válaszában mindössze annyit fűzött hozzá: „A közterületen, rendszám- vagy azonosítószám nélküli munkagéppel történő veszélyeztetést semmiképpen nem tekintjük munkavégzésnek, sokkal inkább büntetőjogi kategória. A szükséges jogi lépéseket természetesen megtesszük.”

Borítókép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában