blm

2021.06.18. 21:47

A rendőrellenes aktivista méregdrága luxuscipőben hirdeti az egyenlőséget

Mostantól a híres divattervező kollekcióját viselve fog előre menetelni a rendőri erőszak, a rasszizmus és a diszkrimináció elleni harcban.

A rasszizmus és a rendőri erőszak ellen fellépő szélsőbaloldallal szimpatizáló aktivista a közösségi oldalakon tette közzé, hogy egy rendkívül drága cipőmárka szponzorálja, így mostantól luxuscipővel a lábán fog harcolni a társadalmi egyenlőtlenségek ellen – írja a V4NA.

Ismét hallatott magáról a francia George Floyd-ként is emlegetett, 2016-ban rendőri intézkedést követően elhunyt mali származású visszaeső bűnöző, Adama Traoré nővére, Assa. A rendőrgyűlölő aktivista a Facebook-on és a Twitteren is büszkén tudatta követőivel, hogy a luxuscipőket gyártó híres francia divattervező, Christian Louboutin szponzorálja a magánháborújában. Assa Traoré egy képet is mellékelt a bejegyzéshez, melyen ökölbe szorított kézzel, lábán méregdrága cipővel pózol.

Chère Sabrina, cher Idriss, cher Christian

Je vous remercie chaleureusement de l’honneur que vous me faites en m’associant á votre campagne pour l’égalité et la justice pour tous, en y engageant votre prestigieuse marque Louboutin. pic.twitter.com/cXPWG3PxIz

— La Vérité Pour Adama (@laveritepradama) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">June 16, 2021

Assa Traoré bejegyzése alapján elkötelezte magát a nagy presztízsű Louboutin márka mellett, mostantól a híres divattervező kollekcióját viselve fog előre menetelni a rendőri erőszak, a rasszizmus és a diszkrimináció elleni harcban.

A Le Figaro napilapban megjelent egy interjú Idris Elba brit színésszel, aki szintén csatlakozott a Louboutin divatház által létrehozott, Martin Luther King híres mondása által inspirált úgynevezett „Walk A Mile In My Shoes” elnevezésű kollekció által népszerűsíteni kívánt rasszizmus-ellenes fellépéshez. A színész elmondása alapján az akció célja nem más, mint felhívni a figyelmet a faji alapon történő negatív megkülönböztetésre, valamint a társadalmi egyenlőtlenségekre, amelyben ezentúl szerepet kap a francia rendőröket lépten-nyomon támadó Assa Traoré is.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">#WalkAMileInMyShoes A capsule collection designed by myself, @sabrinaelba, and #ChristianLouboutin, to raise awareness and encourage conversations around the social and racial injustices the world continues to face. Link here for more information: https://t.co/8A5DUqVJkS pic.twitter.com/CyNyGWT2FA

Az interjúból az is kiderül, hogy a kollekció bevételeinek 100 százalékát, vagyis a teljes összeget olyan egyesületeknek ajánlják fel, melyek az igazságtalanság és az elnyomás elleni harc mellett kötelezték el magukat, köztudott ugyanis, hogy Idris Elba és felesége, Sabrina szintén a BLM mozgalom lelkes hívei.

A történtekről beszámoló Valeurs actuelles hetilap cikke alapján rendkívül sok negatív kommentet kapott Assa Traoré, az internetezők leginkább azt kifogásolták, hogy a rendőrellenes aktivista a társadalmi egyenlőtlenségek ellen kíván harcolni, miközben olyan cipő virít a lábán, amelynek az ára 500 eurótól kezdődik.

Az ellentmondás feltűnt a Marianne nevű lapnak, is, ahol egy az egyben azt a kérdést feszegetik, hogy nem zavarja-e Assa Traorét, hogy egy dúsgazdag kapitalista üzletember, Christian Louboutin termékét népszerűsíti, miközben egyenlőséget hirdet mindenki számára.

A cikk arra is rávilágít, hogy a francia divattervező nyilván nem véletlenül választotta ki Assa Traorét terméke népszerűsítésére, bizonyára meglátta a BLM mozgalom ismert alakjainak marketing értékét, melyet a kollekció és a kampány népszerűsítésére használhatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában