'ndrangheta

2021.05.25. 14:32

Elfogták Brazíliában Rocco Morabito olasz maffiafőnököt

Elfogták hétfőn Brazíliában Rocco Morabito olasz maffiafőnököt, a 2019-ben egy uruguayi börtönből megszökött kábítószer-kereskedőre a brazil hatóságok az ország észak-keleti részén lévő Joao Pessoa városban bukkantak rá.

A calabriai maffia ('Ndrangheta) főnökeként számon tartott Morabitót egy meg nem nevezett „másik olasz szökevénnyel együtt” tartóztatták le közös brazil-olasz nyomozás eredményeként – számolt be róla közleményében a brazil szövetségi rendőrség (PF).

– Az Interpol római központjának egy olasz rendőrökből álló csapata – amely a nyomozásban is részt vett – vasárnap érkezett Brazíliába olasz csendőrökkel együtt, már a letartóztatás reményében – részletezte a rendőrségi közlemény. A PF szerint

Morabito személyében az Olaszország által egyik leginkább keresett bűnözőt sikerült elfogni.

– A Brazília és Olaszország közötti kábítószer-csempészet szervezésében az 1990-es évekig visszamenőleg megtalálni Rocco Morabito tevékenységének nyomait – magyarázta a szövetségi rendőrség, amely kedden sajtóértekezleten ismerteti majd a sikeres elfogási művelet részleteit.

A nemzetközi rendőrségi szervezet, az Interpol úgynevezett vörös listáján szereplő, 54 éves bűnöző ellen a brazil legfelsőbb bíróság (STF) adta ki a letartóztatási parancsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában