rasszizmus

2021.05.20. 22:13

Döntött a polgármester, mostantól csak színesbőrű újságíróknak ad interjút

Chicago első embere ezentúl fehér újságíróknak nem nyilatkozik. Szerinte a médiának is tükröznie kellene városa sokszínűségét.

Ezentúl csak színesbőrű újságíróknak hajlandó nyilatkozni Chicago város demokrata polgármestere, Lori Lightfoot – írja V4NA Mary Ann Ahernnek, az NBC5 Chicago politikai riporterének tweetjéből. A fekete és nyíltan leszbikus városvezető döntését azzal indokolta, hogy Chicago egy sokszínű város, ezt viszont nem tükrözi a helyi média, mivel a politikai újságírók többsége fehér. Vagyis ez alapján a mandátuma felénél járó polgármester a jövőben nem fog interjút adni a helyi újságírók többségének.

As ⁦" target="_blank" rel="noopener noreferrer">@chicagosmayor⁩ reaches her two year midway point as mayor, her spokeswoman says Lightfoot is granting 1 on 1 interviews – only to Black or Brown journalists pic.twitter.com/PAUsacD9Gj

— Mary Ann Ahern (@MaryAnnAhernNBC) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">May 18, 2021

„Meg tudom erősíteni” – írta ki az ügy kapcsán Twitterén Heather Cherone, politikai újságíró.

„Szégyen, hogy 2021-ben a városháza sajtósainak többsége fehérbőrű egy olyan városban, ahol a város több mint fele feketének, latinnak, vagy indiánnak vallja magát. A sokszínűség és a befogadás elengedhetetlen minden intézményben, beleértve a médiát is. A fejlődés érdekében változtatnunk kell”- írta szerdán Lightfoot Twitter-oldalán.

„A következő két évben is prioritásként kezelem majd az újságírók és a média helyzetét. Ezen az egyensúlyhiányon változtatni kell. Chicago világváros. Ezért a helyi médiának is tükröznie kell a várost alkotó többféle kultúrát, és népcsoportot. Itt az ideje, hogy az újságok olyan csapatokat hozzanak létre, amelyek tükrözik városunk sokszínűségét”

– írta későbbi posztjaiban a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában