Ország-világ

2021.04.12. 15:03

Schanda Tamás: mindig furcsa, ha a baloldalon bárki feláll és adókérdésről beszél

Az államtitkár jelezte, január 25-én már egyeztettek a minimálbér növeléséről, így az újabb négy százalékkal emelkedik.

„A minimálbérből élőktől ugyanakkora adót vesznek el, mint Mészáros Lőrinctől. Felszólítom a kormányt, hogy ne adóztassák a minimálbérből élőket” – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, majd azt állította: „a szlovák, a cseh és a román minimálbér is magasabb mint a magyar” – írja a Magyar Nemzet.

„Milyen kormány az, amelyik a legkisebb fizetést is megadóztatja?” – mondta a szocialista politikus a magyar minimálbérről, Európa egyik legkisebb minimálbérének nevezve azt. Szerinte az „adóztatás megszűnésével 300 ezer forint maradna évente a minimálbérből élőknél”, majd sérelmezte, hogy a Budapesten campust létesítő kínai egyetem és a Matthias Corvinus Collegium 500 milliárd forint támogatást kapott. „Kormányváltás és korszakváltás kell, hogy a magyarok több pénzhez jussanak” – zárta felszólalását a baloldali képviselő.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára úgy fogalmazott: mindig furcsa, ha a baloldalon bárki feláll és adókérdésről beszél.

„Önök voltak azok, akik folyamatosan adóztatták és devizahitelbe kergették a magyar embereket, és 2010-re a csőd szélére vitték Magyarországot”

– fejtette ki az államtitkár. Elmondta, a baloldal az, amelyik többkulcsos adókat akar bevezetni, emelni a társasági adót, sőt, szűkíteni akarja a családi otthonteremtési kedvezményt is.

„Milyen adókat akarnak emelni? Álljanak ki és mondják el”

– szólította fel Tóth Bertalant az államtitkár, majd emlékeztetett arra, hogy a baloldali kormányzás nyolc év alatt mindössze 23 500 forinttal növelte a minimálbért, ezzel szemben a jelenlegi kormány 127 százalékkal emelte azt. Az államtitkár rámutatott arra, hogy január 25-én a szociális partnerek, a munkaadók és a munkavállalók egyeztettek a bérmegállapodásról, melynek elősegítése a kormány célja.

„Örülünk annak, hogy ennek köszönhetően a minimálbér újabb négy százalékkal tudott emelkedni”

– jelezte Schanda Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában