elavult eszközök

2021.04.21. 15:44

Eltűnt az indonéz hadsereg egyik tengeralattjárója 53 fővel a fedélzetén

A hajóval helyi idő szerint szerda hajnali fél 5-kor vesztették el a kapcsolatot.

Eltűnt szerdán az indonéz hadsereg egyik tengeralattjárója, fedélzetén 53 fővel. A haditengerészet jelenleg is keresi a tengeralattjárót; Indonézia a kutatáshoz Ausztrália és Szingapúr segítségét is kérte – közölte Hadi Tjahjanto indonéz vezérkari főnök.

A KRI Nanggala-402 német gyártmányú tengeralattjáró éppen torpedógyakorlatot folytatott Bali szigetétől északra – mondta a haditengerészet szóvivője.

A vezérkari főnök a Reuters hírügynökséghez eljuttatott üzenetben közölte, hogy a tengeralattjárót jelenleg is keresik, csaknem 100 kilométerre Balitól. Hadi megerősítette, hogy a kereséshez segítséget kértek Ausztráliától és Szingapúrtól. Elmondása szerint a hajóval helyi idő szerint szerda hajnali fél 5-kor vesztették el a kapcsolatot.

Az 1395 tonnás tengeralattjáró 1978-ban készült Németországban, és az indonéz kabinettitkárság honlapja szerint két éves karbantartáson esett át Dél-Koreában, ami 2012-ben fejeződött be.

Bár Indonézia próbálja korszerűsíteni védelmi képességeit, egyes, jelenleg is szolgálatban lévő eszközei elavultak, emiatt az elmúlt években több, halálos áldozatokat követelő baleset is történt, egyebek között különösen elavult katonai szállító repülőgépekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában