Ország-világ

2021.04.19. 12:22

Amerikai jogsegélyt kért az ügyészség az Ördög ügyvédje miatt

Amerikában találták meg a blog szerverét, svájci pedig az a bankszámla, amiről a Facebookon hirdetett posztokat kifizették.

A Fővárosi Főügyészség a PestiSrácok.hu megkeresésére megerősítette, hogy az úgynevezett „Ördög Ügyvédje” ügyben, amelyben személyes adatokkal való visszaélés miatt folytat eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda, nemcsak a svájci, hanem az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi hatóságaihoz is jogsegélykérelemmel fordultak – írja a Mandiner.

A PestiSrácok.hu információi szerint az Ördög Ügyvédje blog tárhelyének felkutatása és a finanszírozott hirdetések kapcsán a pénz útja vezette a nyomozókat az USA-ba, illetve Svájcba. Amerikában találták meg a blog szerverét, svájci pedig az a bankszámla, amiről a Facebookon hirdetett posztokat kifizették. Ahogy arról korábban beszámoltunk, két személyt is meggyanúsítottak személyes adattal való visszaéléssel, egyikük Czeglédy Csaba, aki ezt meg is erősítette saját közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában