Ország-világ

2021.04.17. 07:00

Az emberek félelmére játszott rá a koronavírus-járvány kapcsán a CNN (videó)

Újabb rejtett kamerás felvételeket tett közzé a Project Veritas nevű amerikai oknyomozó portál a CNN műszaki igazgatójáról. Charlie Chester ezúttal arról beszélt, hogy a csatorna hogyan használta ki az emberek koronavírustól való félelmét arra, hogy a nézettséget növeljék.

Illustrations illustration of the website, and the newspaper, online media, CNN with the logo, internet company, in Paris, January 15, 2021. Antoine Wdo / Hans Lucas Illustrations illustration du site internet, et du journal, media en ligne , CNN avec le logo, entreprise internet, a Paris, le 15 janvier 2021. Antoine Wdo / Hans Lucas (Photo by Antoine Wdo / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Antoine Wdo / Hans Lucas

Amint azt néhány napja megírtuk, a Project Veritas birtokában lévő felvételen Charlie Chester, a CNN műszaki igazgatója elismeri, hogy politikai propagandát gyártanak és hogy Donald Trump korábbi amerikai elnököt „ők tették ki”.

A felvétel újonnan napvilágot látott részében, amelyre a V4NA hírügynökség hívta fel a figyelmet, most Chester arról értekezik, hogy a „félelem felnyomja a számokat”.

„Covid? Az egy aranybánya a nézettségre. Éppen ezért folyamatosan a képernyőn tartjuk a halálozási adatokat. Jobban teljesíthettünk volna, ha [a Covid-halálozás] magasabb lett volna”

- fogalmazott.

A halálozási adatokra utalva az igazgató arról is beszélt, hogy gondja volt azzal, ahogyan a napi halálozási adatokat számolták: „ránéztem és azt gondoltam, hogy legyen még magasabb, miért nem elég magas ma” – vallja be.

Charlie Chester állítása szerint van egy vörös telefon, amelyen a CNN elnöke, Jeff Zucker szokott leszólni a vezérlőkbe, hogy a rendezőket utasítsa a járvány halálozási adatainak kihelyezésére.

„Ez a különleges piros telefon csörög, és felveszik, és a hálózat vezetője beleszól: (...) Helyezzétek vissza a számokat. Mert ez a legcsábítóbb dolog, ami nálunk van. Tehát az ilyen dolgokról folyamatosan beszélünk” – mondta.

Az igazgató szerint nincs olyan, hogy „elfogulatlan hír”.

„Valójában a CNN bármelyik riportere azt csinálja, hogy megmondja az alanynak, mit kell mondani. Minden alkalommal irányba állítják őket még mielőtt egy szót is szólnának. Tudjuk, hogy azoknak a többsége, akik élőben nyilatkoznak, bekapják a csalit”

- magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában