Illegális bevándorlás

2020.08.17. 15:56

Ismét magyar rendőrök indultak Észak-Macedóniába

A küldöttség a határőrizeti feladatok ellátásában nyújt segítséget a helyi hatóságoknak – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn a rendőrség honlapján.

A közleményben kiemelték: a magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy megakadályozza az illegális migránsok bejutását Magyarországra, illetve az Európai Unió területére, ezért felajánlotta támogatását a nyugat-balkáni országoknak.

Az Észak-Macedóniába induló 52. magyar rendőri kontingens tagjait hétfőn búcsúztatták Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el Észak-Macedóniában a jogellenes határátlépések megelőzésére és felderítésére, továbbá közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

Nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a „mélységi területek” útjain is. A kontingens terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal segíti az érintett határszakasz védelmét.

Az észak-macedón kontingensben szolgálatot teljesítő harminc magyar rendőr saját szolgálati felszereléssel látja el feladatait, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Az Észak-Macedóniában leváltott és a Szerbiából váltás nélkül hazatérő magyar rendőri kontingensek tagjai – a magánútról hazatérő magyar állampolgárokhoz hasonlóan – járványügyi megfigyelés alatt maradnak, amíg nem érkezik meg a koronavírustesztjük negatív eredménye, ez időre szolgálatmentességet kapnak. Esetükben a teszt költségét a rendőrség finanszírozza – olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában