Ország-világ

2020.07.29. 13:41

Jogi fejtágítókat tartott a felmondásba hajszolt indexeseknek a TASZ

Az Index munkatársait feltételezhetően még a botrány előtti hetekben felkészítették a felmondásokra – értesült a Pesti Srácok (PS).

A portál indexes körökből származó információi szerint már bő egy hónapja lehetett sejteni, hogy a baloldal a legolvasottabb internetes lap szétverésére készül.

Az Index sorsát a kezdetektől nyomon követő bennfentes a Pesti Srácoknak elmondta: a botrány kitörésének idején informális megbeszélést folytatott egy ismert baloldali médiaszemélyiséggel, aki

tényként közölte vele, hogy az Indexet most baloldalról fogják szétverni, és arról tájékoztatta, hogy a DK már elindította az offenzívát.

A Pesti Srácok indexes körökből kiszivárgott információi szerint a botrányt megelőző hetekben felkészítették az újságírókat a puccsra. A Társaság a Szabadságjogokért Alapítvány (TASZ) több ízben tartott jogi fejtágítást az újságírók számára; feltételezhetően a felmondások elkészítéséhez is segítséget kaptak a munkavállalók. Többen úgy vélik, nem spontán eseménysor torkollt az újságírók felmondásához, hanem tudatosan felépített akcióról van szó. A munkáltató azt is sérelmezte, hogy őt a jogi oktatásról nem értesítették, a kurzusokról csak utólag szerzett tudomást.

„Nem hinném, hogy az újságírók többsége részt vett volna szándékosan egy olyan akcióban, mely az Index kivégzésre irányul. Ők Dull Szabolcs hatása alá kerültek, aki karizmatikus személyiséggel bír, szinte hipnotizálta az Index munkavállalóit. Ha valakit nem ért volna el a felmondási láz, az rögtön árulóvá vált volna a közösség szemében

– sorolta a Pesti Srácoknak az Index ügyeire rálátó forrás, aki szerint a felmondott munkavállalók egy része puhára esik, tárt karokkal várják őket a konkurensek, ráadásul már épül az új oldal is, lesz másik, ám a dolgozók többsége meggondolatlanul a semmibe ugrott – tette hozzá a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában