Világos beszéd és világos határok szükségesek

2020.05.27. 17:10

Törvénymódosításokat kezdeményez a gyöngyöspatai iskolaügy miatt a Fidesz

A törvénymódosítások, a világos beszéd és a világos határok szükségességét hangsúlyozta a gyöngyöspatai iskolaüggyel kapcsolatban Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Diákok a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola előtt 2020. január 21-én.

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A kormánypárti politikus közölte: ezért haladéktalanul az Országgyűlés elé terjesztenek törvénymódosítási javaslatokat.

Azok első lépése a köznevelési törvény módosításának már beterjesztett javaslata, amelynek középpontjában a többi között a tanárok biztonságának növelése áll

fűzte hozzá.

A gyöngyöspatai kártérítési perrel kapcsolatban az elmúlt napokban olyan információk láttak napvilágot, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül mondta a fideszes politikus, hangsúlyozva, hogy még akkor sem, ha a bíróság jogerősen megítélte a 100 millió forintos kártérítés kifizetését.

Úgy fogalmazott:

nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy van olyan tanuló, aki iskolai kudarcáért, sikertelenségéért (.) kizárólag az iskolát és a tanárokat okolja, vádolja. Ez a tanuló folytatta Horváth László kétezer órát hiányzott, azaz két tanévet nem járt iskolába.

Horváth László szerint aki két tanévet mulaszt, az nem vádolhatja az iskolát, annak nem jár, nem járhatna teljes összegű kártérítés. Ehelyett magát kellene felelőssé tennie.

Közölte:

a mellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy van olyan család, ahol a börtönviselt garázda családfő a börtönbizniszből, és a javítóintézetet megjárt, szintén garázda fiú pedig az iskolai kártérítésből együtt várhat milliókat.

A képviselő véleménye szerint azoknak, akik hosszú időn keresztül bántalmaztak a környezetükben élőket, akik a közösbe soha nem tettek bele semmit, nem jár, nem járhatna kártérítés.

Horváth László azt mondta: azoknak a cigány családoknak a pártján állnak, akik az életüket a tanulásra, munkára és a tisztességesen megszerzett jövedelemre alapozzák.

Szükség van törvénymódosításokra, világos beszédre és világos határokra

hangoztatta.

Borítókép: diákok a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola előtt 2020. január 21-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában