annapurna

2020.01.19. 12:28

Újabb lavinák akadályozzák az eltűnt hegymászók mentését

A hét végén mintegy 200 hegymászót mentettek ki a túraútvonal más részeiről, és helikopterekkel biztonságba szállították őket – mondta Míra Acsaríja, nepáli indegenforgalmi vezető.

Acsaríja szerint az újabb kisebb lavinák miatt rendkívül veszélyessé vált annak a térségnek a megközelítése, ahol utoljára látták a hét hegymászót.

A hegymászók – négy dél-koreai és három nepáli – egy népszerű túraútvonalon haladtak pénteken Deurali faluban, 3200 méter magasan, amikor a lavina rájuk zúdult.

A dél-koreai külügyminisztérium szerint a lavinát, amely pénteken éjfél előtt zúdult a népszerű hegymászó-ösvényre, az előző heti esőzés és a havazás váltotta ki. A tárca szerint a csoport öt másik dél-koreai tagja ép és egészséges, és egy kunyhóban talált menedékre.

A négy dél-koreai – két férfi és két nő – önkéntesként tanítottak Nepálban. Dél-Korea szakembereket küldött Katmanduba a mentőakció segítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában