bűnügy

2019.05.29. 18:37

Három hónap pszichiátria vár a lengyelországi iskolai lövöldözőre

Három hónapig tartó, pszichiátriai osztályon töltendő előzetes letartóztatásba helyezte szerdán a bíróság azt a férfit, aki a hét elején az észak-lengyelországi Brzesc Kujawski város egyik iskolájában lövöldözött, és megsebesített két embert.

A hétfői lövöldözés 18 éves elkövetője, a megtámadott iskola volt diákja robbanóanyagot is használt. Többszörösen megsebesített egy iskolai takarítónőt és egy diáklányt, mindkettőt kórházban ápolják, nincsenek életveszélyben.

A szerdai kihallgatás során a férfi bevallotta bűnösségét, indítékairól nem adott magyarázatot. A bíróság pszichiátriai vizsgálatot rendelt el nála. Keddi ügyészségi közlemény szerint a vádlottat korábban is pszichiátrián kezelték.

A házkutatás során saját gyártmányú robbanóanyagot találtak nála.

Az iskola igazgatója szerint az őrzött, zárt bejáratú épület második emeletére, ahol a lövöldözés történt, a tettes feltehetőleg egy kis tetőn át, ablakon keresztül hatolt be.

Az ügyészség több ember megölésének szándékával, életük, egészségük veszélyeztetésével vádolta meg. Ezért akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható annak ellenére, hogy a tettes az iskolai portás gyors beavatkozása, a helyszínen lévő diákok és tanárok azonnali menekülése miatt csak részben valósította meg szándékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában