érthetetlen

2019.05.31. 09:40

Azok viselkednek európaiatlanul, akik Európára hivatkoznak

A magyar polgári közkultúra hanyatlásának tartja Gerő András, hogy a múlt vasárnapi EP-választást követően egyetlenegy párt sem gratulált a Fidesz-KDNP-nek.

A történész a Hír TV Szabadfogás című műsorában nem tetszését fejezte ki, hozzátéve: minden normális esetben, amikor versenyhelyzet van – mint pl. egy választásnál -, előbb gratulálunk a nyertesnek és utána beszélünk mindenféle másról.

Általános hanyatlása a magyar polgári közkultúrának, hogy az egyébként egy ország előtt zajló EP-választás után, amelynek egyértelmű nyertese a Fidesz-KDNP pártszövetség, egyetlenegy párt sem gratulált a győztesnek – fejtette ki a véleményét Gerő András. A történész hozzátette: minden normális esetben, amikor versenyhelyzet van, mint pl. egy választás, ha valaki megnyeri, előbb gratulálunk neki és utána beszélünk mindenféle másról. De az, hogy az EP-választások után egyetlenegy pátvezető sem gratulált a győztesnek, az számára arról szól, hogy egy olyan polgárháborús pszichózis van mögötte, amelynek az az üzenete: „hiába győzött, dögöljön meg„.

Az eset kapcsán Jeszenszky Zsolt politikai hobbista megjegyezte: az ellenkezője megtörtént, mivel Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke kimondta, hogy ő nem gratulál a győztesnek.

Pesty László dokumentumfilm-rendező hangsúlyozta: pont azok az erők, amelyek Európára és az européerségre hivatkoznak, nem veszik figyelembe az européer magatartásformát.

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában