harcok

2018.12.14. 11:49

Már majdnem teljesen kiűzték az Iszlám Államot Szíriából

Már csak egyetlen kis terület van – az Eufrátesz és az iraki határ között -, amelyet az IÁ a kezében tart.

Az Egyesült Államok által támogatott szíriai felkelők kiűzték az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet fegyvereseit az utolsó nagyobb szíriai városból is, az ország keleti részén lévő Hadzsinból – jelentette pénteken egy szíriai aktivistahálózat.

Szíriában már csak egyetlen kis terület van – az Eufrátesz és az iraki határ között -, amelyet az IÁ a kezében tart – közölte az angliai központú, de Szíriában kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjával (OSDH) az amerikai támogatású Szíriai Demokratikus Erők (SDF) parancsnoka.

Az YPG kurd milícia vezette SDF már több hónapja küzd azért, hogy teljesen kiűzze az IÁ-t az országból. A legutóbbi egy hétben a küzdelmek különösen intenzívvé váltak. Az SDF parancsnoka szerint a legalább ötezer dzsihadista az utolsó csepp véréig hajlandó harcolni. Ebben a számban benne vannak az IÁ külföldi harcosai – főleg arabok – és családtagjaik is. Az SDF mintegy 17 ezer emberrel péntek hajnalra kiűzte őket Hadzsinból, így már csak két falut tartanak a kezükben – mondta Mazlúm Kobani parancsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában