Két gyereke is meghalt

2018.10.24. 08:59

Felrobbantotta magát és családját egy tálib bombagyáros

A házilag készített szerkezet idő előtt működésbe lépett.

Felrobbantotta magát, feleségét és két gyerekét egy tálib bombagyáros saját otthonában Afganisztánban, mert házilag gyártott robbanószerkezete idő előtt működésbe lépett – közölte Abdul-Karím Juras rendőrségi szóvivő szerdán.

A baleset az észak-afganisztáni Farjáb tartományban történt hétfőn.

„Mullah Szadruddín éppen pokolgépet készített Garzevan körzetbeli otthonában hétfő este, de a szerkezet felrobbant, és megölte őt, feleségét, illetve két gyerekét” – mondta Juras. Az egyik gyerek öt-, a másik nyolcéves volt.

A robbanószerkezetet az út mentén helyezték volna el, és a biztonsági erőket vették volna célba vele a lázongó tartományban – tette hozzá a tisztségviselő.

A tálibok egyelőre nem kommentálták a hírt. A kormányellenes fegyveresek ellenőrzik Farjáb tartomány egyes területeit, és gyakran követnek el öngyilkos vagy pokolgépes merényleteket.

A vallási fundamentalista tálibok 1996 és 2001 között, a szeptember 11-i terrortámadásokat követő nemzetközi beavatkozásig irányították Afganisztánt, és azóta is harcolnak a nemzetközi támogatást élvező kabuli kormányzat és külföldi szövetségesei ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában