háborús helyzet

2018.09.28. 06:59

A szíriai válság európai ügy

A szíriaiak a szent helyek őrzőinek tartják magukat, tehát a kereszténység alapjai – mondta el Hölvényi György, a Fidesz-KDNP EP-képviselője, majd hozzátette: több száz éves tapasztalat támasztja alá, hogyha ők onnan eljönnek, ezeket a helyeket lerombolják. A képviselő kiemelte a szíriai válság európai ügy.

Hölvényi György az ECHO TV Napi aktuális című műsorában a szíriai helyzetről azt mondta, itt keresztényekről, menekültekről van szó, akik tényleg az életüket mentették. Kiemelte, hogy a Közel-Keleten döntő fordulat nem következett be, de vannak pozitív jelek, amik elsősorban Irakra vonatkoznak. Azt látni kell, hogy valamennyire legalábbis időlegesen stabilizálódott a helyzet Irakban, de most újabb problémák jelentkeztek – tette hozzá.

Szíria más, az egy háborús ország. Ezek az emberek a biztonságot keresik, ami valamennyire nőtt az elmúlt hónapokban. Nagyon fontos megemlíteni azt, hogy itt egy 2000 éves kultúráról van szó, amit ezek az emberek képviselnek.

Ezek az emberek a szent helyek őrzőinek tartják magukat, tehát a kereszténység alapjai.

Több száz éves tapasztalat, ha ők onnan elmennek, akkor a szent helyeket lerombolják. Példaként említette, hogy meg lehet nézni, mi történt az Oszmán Birodalomban, utána Törökországban ezekkel a keresztény szent helyekkel.

Végezetül Velkovics Vilmos azt kérdezte, a jövő tavaszi EP-választások megadják a lehetőséget, hogy még többet segíthessen mondjuk Brüsszel?

A Fidesz-KDNP EP-képviselője azt válaszolta, csak ezen érdemes dolgozni. Szíria helyzetét európai ügynek tekinti.

A teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában