a hajnali csata eredménye

2018.06.29. 13:40

Orbán Viktor: Magyarország továbbra sem lesz bevándorlóország

A visegrádi négyeknek sikerült elfogadtatniuk a menekültek elhelyezésével kapcsolatos álláspontjukat- jelentette ki Facebook-videójában a miniszterelnök.

Brüsszel, 2018. június 28. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke beszélget az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóján 2018. június 28-án. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

„Fáradtak vagyunk, de elégedettek is. A visegrádi négyek nagy győzelmet arattak„ – jelentette ki a videóban a miniszterelnök, majd hozzátette: ”fenyegetett az a veszély, hogy a létrehozandó menekülttáborokból az európai országokba szétosztják a migránsokat. Ezt a javaslatot sikerült visszavernünk és a saját javaslatunkat pedig elfogadtatnunk.„

Ez világosan kimondja, hogy az ezután létrehozandó menekülttáborokból senkit sem lehet áthelyezni másik országba, az adott ország beleegyezése nélkül.

Így Magyarország továbbra sem lesz bevándorlóország, megmarad magyar országnak – fogalmazott.

Csütörtök délután kétnapos uniós csúcstalálkozó kezdődött Brüsszelben, amelyen elsősorban a közös migrációs és menekültpolitikáról, a következő többéves költségvetési keretről, illetve gazdasági és kereskedelmi kérdésekről tárgyaltak az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői.

Borítókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában