Nemzetbiztonsági kockázat

2018.06.02. 15:40

Hende Csaba szerint a Soros-hálózat veszélyt jelent az igazságszolgáltatásra

A legnagyobb kormánypárt az Országos Bírósági Hivatalhoz (OBH) fordult a Soros-hálózat befolyása miatt, az OBH válasza pedig megerősítette, hogy a hálózat veszélyt jelent a magyar igazságszolgáltatásra - közölte az Országgyűlés alelnöke, a Fidesz frakcióvezető helyettese szombati szombathelyi sajtótájékoztatóján.

Kiderült, hogy egyes NGO-k, köztük a Soros György által „pénzelt” Helsinki Bizottság az Országos Bírósági Hivatallal való előzetes egyeztetés nélkül végezte bírák migrációs tárgyú képzését, mindezzel pedig kész helyzet elé állította magát az OBH-t is – mondta Hende Csaba.

Elmondta: a bírósági hivatal közlése szerint többször érték a bírákat befolyásolási szándékú támadások egyes civil szervezetek, külföldi hatalmak és brüsszeli politikusok részéről, amikor azok folyamatban lévő ügyekben próbáltak meg nyomást gyakorolni a magyar igazságszolgáltatásra.

Példaként idézte fel Ahmed H. ügyét, akinek felmentéséért szavai szerint a Soros Györgyhöz köthwető szervezetek és brüsszeli szövetségeseik nyomást igyekeztek gyakorolni a magyar bíróságra azzal, hogy a felmentésért kampányt indítottak. Hozzáfűzte: az Országos Bírósági Hivatal szerint az is előfordult az utóbbi időben, hogy bírákat, bírósági vezetőket magántelefonszámukon zaklattak, és próbálták őket nyilatkozatokra rábírni.

Hende Csaba hangsúlyozta: ezek a szervezetek még az igazságszolgáltatás befolyásán keresztül is azon dolgoznak, hogy még több illegális migránst juttassanak be Európába. „Ez aggasztó és elfogadhatatlan, mert mindez fenyegeti az igazságszolgáltatás, a bíróságok és a bírák függetlenségét és a nemzetbiztonságot” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában