Tömegsír

2018.05.08. 18:04

Katonák maradványaira bukkantak a Nemzeti Múzeum kertjében

Hat, a második világháborúban elesett katona maradványai, valamint személyes tárgyak és lőszerek is előkerültek a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében feltárt tömegsírból - tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeum kedden délután.

Korábban azt közölték, hogy a múzeum kertjének felújításán dolgozó munkások hétfő este találtak egy tömegsírt, amelynek a régészeti feltárását kedd reggel kezdték meg a hadtörténeti múzeum munkatársai.

A Múzeumkert rekonstrukciójának munkaterülete május 8-án
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hat katona földi maradványai kerültek elő egy második világháborús tömegsírból. Ruházati anyagokon kívül személyes tárgyakat is találtak: bicskát, ollót, bögrét, tintaceruzát. Ezeken felül egykilónyi gyalogsági lőszer, egy német és egy szovjet gránát is előkerült – írták.

Egyéni azonosításra alkalmas leletanyagot azonban nem találtak. A tárgyakból nem állapítható meg minden kétséget kizáróan a katonák nemzetisége, ezért további vizsgálatokra van szükség – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában