Nyomozás indult

2018.04.18. 13:07

Savas anyaggal teli üvegtől szenvedtek sérülést járókelők Budapesten

Négy embert égési sérülésekkel vittek kórházba a főváros bulinegyedéből. Egyelőre tisztázatlan, miként esett közéjük a maró folyadékot tartalmazó flakon.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást a VII. kerületi Kazinczy utcában maró anyaggal okozott sérülések ügyében – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán.

A BRFK azt közölte: a rendelkezésre álló adatok szerint kedd este Budapesten, a Kazinczy utcában egy építkezés egyik épületének tetejéről – mostanáig ismeretlen okból és körülmények között – leesett egy maró anyagot tartalmazó flakon. Az abból kiömlő folyadék négy embernek könnyű sérülést okozott.

A nyomozás feladata tisztázni, hogy az esettel összefüggésben személyre szóló büntetőjogi felelősség megállapítható-e – írta a BRFK.

Korábban az M1 aktuális csatornának nyilatkozva az Országos Mentőszolgálat munkatársa beszélt arról, hogy négyen könnyebben megsérültek a fővárosban, amikor valaki átlátszó folyadékkel teli üveget dobott járókelők közé kedd este a Kazinczy utcában; a katasztrófavédelem munkatársainak megállapítása szerint ez erősen maró, savas folyadék volt. Az égési sérüléseket szenvedett embereket kórházba vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában