Tárgyalás

2018.01.31. 09:50

Megkezdődött a Teréz körúti robbantó büntetőpere

Emberölés kísérlete, robbanóanyaggal való visszaélés és terrorcselekmény előkészülete a vád. Akár életfogytiglant is kaphat az elkövető. A szerda reggeli órákban megkezdett tárgyalást a Fővárosi Törvényszéken tartják.

Budapest, 2018. január 31. A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja az ellene elõre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bûntettének kísérlete és más bûncselekmények miatt indult per elsõ tárgyalási napján a Fõvárosi Törvényszéken 2018. január 31-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A vádirat szerint 2016. szeptember 24-én késő este a fiatalember Budapesten a VI. kerületi Teréz körúton a járdára tett egy táskát, amelyben robbanószerkezet és a robbanás hatását fokozó nagy mennyiségű szög volt. Amikor a szokásos útvonalon haladó egyenruhás rendőrök a táska közvetlen közelébe értek, a vádlott távirányítással felrobbantotta a pokolgépet, hogy megölje a két járőrt és elvegye lőfegyvereiket. A két járőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádlott a vádlottak padján
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A cselekményekkel a vádlott az ügyészség szerint többszörösen minősülő emberölés kísérletét, robbanóanyaggal visszaélést és terrorcselekmény előkészületét valósította meg. A vádbeli cselekményekért a törvény szerint akár életfogytiglan is kiszabható.

Sajtóhírek szerint a fiatalember a nyomozás során tett olyan vallomást, amelyben órákon át, részletesen beszélt a bűncselekményről. Ugyanakkor tavaly agresszív viselkedése miatt egy időre átszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, ám az orvosszakértők nem állapítottak meg büntethetőséget kizáró okot.

Borítóképünkön a 2016. szeptember 24-én történt Teréz körúti robbantás vádlottja az ellene indult per első tárgyalási napján, 2018. január 31-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában